Krans van muizentrappetjes

Wat heb je nodig:
  • Papier (magazines)
  • Lijm
  • IJzerdraad
  • Plakband
  • Schaar of mes
  • Kniptang
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Een prachtige krans maken. Zeker ook leuk voor de kersttijd maar ook in andere tijden te geruiken. Als je de kleur aanpast kan hij nog beter in een bepaalde tijd passen. Een gele krans met Pasen bijvoorbeeld.Of maak hem in groentinten voor de Kerst.

Begin met het snijden of knippen van stroken. Deze kunnen bijvoorbeeld 1,5 centimeter breed zijn. Van deze stroken ga je dan muizentrappetjes maken. Je hebt er best veel nodig voor de krans. (zie ook muizentrappetjes vouwen)



Van stevig ijzerdraad maak je een mooi rondje. Het is even buigen totdat hij aardig rond is geworden. De twee uiteinden laat je iets over elkaar heenvallen en deze plak je dan met een stukje plakband aan elkaar vast.



Als je een paar muizentrappetjes aan elkaar vastplakt dan wordt hij lekker lang en dan ga je deze rond de ijzeren cirkel draaien. Doe dit afhankelijk van de grootte. Hier zie je dat hij er zes keer omheen is gedraait maar dat kan ook meer nodig zijn bij een andere maat.



Dan ga je een tweede strook eromheen draaien waarbij je steeds naast de eerste blijft. Daarna een derde en misschien zelfs wel een vierde strook. Je gaat door tot hij lekker vol is en de stroken met trappetjes nog netjes naast elkaar kunnen liggen. Wel iedere keer precies evenveel keer rond de ring draaien. Dus als de eerste zes keer is dan de andere ook zes keer.



Dan is het werkje helemaal af en en heb je een mooie, vrij stevige, krans. Je kunt hem dan ergens ophangen met bijvoorbeeld een lintje. Maar eerst misschien nog wat verder versieren kan ook.








Tip

  • Maak jij hem met mooie gekleurde stroken? Stuur me een foto en dan zet ik hem hier op de website erbij.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips




Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop