Kerstfeest in de stad 2024

Welkom op deze website over het muziekspektakel Stralend Kerstfeest.
Ja inderdaad het Kerstfeest in de stad is in 2020 veranderd en het heet nu Stralend Kerstfeest. De EO is een andere weg ingeslagen dat jaar. Of het zo blijft is nog even afwachten.
Het is nog wel steeds een muzikale kerstvertelling die tot en met 2017 gehouden werd op de Dam in Amsterdam en vanaf 2018 verplaatst het evenement zich elk jaar naar een andere stad.
Diverse artiesten zingen het kerstverhaal aan de hand van oude klassieke en nieuwe moderne kerstliederen. En de artiesten bezoeken ook cliënten van het Leger des Heils. Mensen uit alle lagen van de samenleving en met bijzondere verhalen over hoogte- en dieptepunten in hun leven.

Waarover?

Het kerstfeest verteld het verhaal van de geboorte van Jezus. Het verhaal wordt door de presentatrice van het geheel verteld tussen de liederen door. In 2016 werd dit verhaal verteld door gesprekken met kinderen en in 2017 en 2018 vertelde ze het zelf.

Meer

De organisatie van het het Stralend Kerstfeest is in handen van de Evangelische Omroep. En het programma wordt gemaakt in een samenwerkingsverband tussen de EO en het Leger des Heils.

Kijk even verder naar de Stad met het Kerstfeest in 2024. De opnamedatum en uitzending van het Stralend Kerstfeest en de artiesten die in 2024 meedoen.

Uitzending gemist!

Via uitzending gemist kun je ook terugkijken naar Stralend Kerstfeest 2022.


 



Meer tips


 


"