Romantische Strasse

De Duitse Romantische Strasse, ofwel Romantische route, is een route die in 1950 vorm begon te krijgen.
Deze Romantische Strasse een heel bekende vakantieroute in Duitsland. De route gaat langs zo'n 30 plaatsen waar de romantiek vanaf druipt. Althans dat zou je zo kunnen verwoorden. Het zijn in ieder geval leuke oude dorpjes en steden met veel historie.

Op deze website lees je alles over deze Romantische Strasse die we Met de camper in 2017 gevolgd hebben. De route gaat door een mooi landschap, is behoorlijk lang en geeft je een doel om te rijden met de camper. En de Romantische Strasse is met een camper zeker ook heel goed te volgen.

Veel informatie hebben wij gevonden in het boek Romantische Straße (Tijdelijk uitverkocht) welke buiten de informatie op deze site ook veel dieper ingaat op de plaatsen die bezocht kunnen worden en attracties in de buurt. Ook komen er in het boekje veel foto's voor waardoor het leuke voorpret geeft en handig is onderweg. Het boek is vertaald uit het Duits en de oorspronkelijke titel is Romantische Strasse vom Main zu den Alpen welke misschien handig is als je goed bent in de Duitse taal.

 


Menu

Aan de linkerkant vind je de diverse onderwerpen in het Romantische route menu. Het is onderverdeeld in de algemene dingen van onze route, de plaatsen op de Romantische route, de verschillende camperplaatsen die we aangedaan hebben en nog diverse tips voor bijvoorbeeld de heen en terugreis uit Nederland.
De namen in de menu's spreken voor zich dus je kunt direct naar het onderwerp gaan waar je meer over wilt lezen. Je kan ook op de vele pagina's komen door te surfen via andere webpagina's op deze website.
Op de pagina's vind je ook de coördinaten van alle items zodat deze makkelijk te vinden zijn met de navigatie in de camper.

Als je begint op de pagina Route door ons gereden dan kun je vanaf de eerste plaats steeds verder gaan en zo al onze punten volgen. Maar dat kan ook op andere manieren. Ben je van de route af kun je altijd weer teruggaan naar onze route en vervolgen waar je was. De route is een iets andere volgorde dan de werkelijk gereden route omdat soms plaatsen overgeslagen waren en later gedaan.

Volg de Romantische route zoals wij hem gereden hebben of houd een heel andere eigen volgorde aan. Het volgen van de Romantische Strasse kan op allerlei manieren. Maar stop in ieder geval onderweg regelmatig om al het moois te bekijken wat je tegenkomt.
En dat is heel veel.

 




Meer campertips